Wednesday, September 15, 2010

Rumah Terbuka Hari Raya Ketiga

Assalammualaikum... dan salam sejahtera semua... ari nie tentu ada yang masih berpuasa untuk sunat syawal ... alhamdulillah.. rohmatnyer... teman belum mula lagi sebab masih ada tetamu yang datang untuk beraya dan kebetulan masih bercuti lagi.... lalala..

Untuk n3 kali nie.. sebenor nyer teman buat rumah terbuka pada hari raya ketiga... selalu nye setiap tahun teman wat umah terbuka pada hari raya kedua tapi tahun nie ada jemputan kat Kota Bharu pada hari Raya kedua jadik... sebab tu ler tertunda ke hari raya ketiga...

Papong majlis berjalan lancar tetamu pertama sampai jam 10:00 am semua nyer kawan2 putera ke4 dari skolah Sheikh Malek dan juge kawan2 putera ke5 dari sekolah Sultan Sulaiman dan seterus nyer staf ofis My hb n jiran tertangga.. Untuk juadah hari Raya mmg teman ngan Ciktie yang masak seawal jam 5:00am pagi teman udah masuk dapur...

Alhamdulillah.. saudara mara dan anak2 saudara sebelah My hb orang yang paling terakhir balik jam 1:30 am x tau ler apa yang diorang bualkan hinggakan riuh rendah ruang tamu.. teman x join sebab sibuk membasuh n mengemas pinggan mangkuk.... jam 12:00 mlm setelah beress apa yang patut teman pong masuk tidoo zzzz..

Ok...atas permintaan Puteri Sulong teman yang ada kat Bintulu n Putera ke2 teman yang ada kat KLIA Sepang tuw... nie ler... juadah yang bonda watkan untuk umah terbuka.. alhamdulillah... walaupong kepenatan keparas maxima... tapi teman sukee sangat sebab semua nyer abiss licin.. n untuk sebelah malam pula teman watkan sup kambing mamak makan dengan roti prancis (yang keras mcm kayu tu... bila sapu garlic butter dan grill sekejap atas non stick pan roti tu..pong lembut n sodappp....hihihi) tapi x sempat nak shoot sebab sekejap jew... line clear...

Persiapan meja oleh Puteri ke3 dibantu oleh My hb.....hihihi

Nasi Daging,Ayam goreng mamak,Dalca,Ayam masak hitam dan air asam tomato

Yang kat tengah tu... serunding ayam dan serunding daging untuk makan ngan ketupat pulut... tapikan.... ade juge yang bantai ngan nasi daging.... syukria2 hahaha...

Ketupat pulut dengan rendang ayam perak

Air asam tomato..

Kek Lapis sarawak kiriman anakanda yang x balik Raya....

Coner untuk minuman dan kudapan raye...

7 comments:

Dinas Aldi said...

Sedapnya nampak suma makanan tuuu! ada rumah terbuka lagi, bestlah!

cma said...

memg bes..haha..byk btol mknan ritu

cma said...

paling bes mknan ritu,air asam tomato tu la..bselera btol mkn...nyam2 lapar la plak..tq ma,masak ritu

Nur Ede said...

Dinas... x tau ler.. nak kata sedap mcm mana.. tapi 5 kilo berasmathi akak masak 2 kali abis jam 6 ptg tetamu yang datang kemudian makan laksa mi ngan ketupat jew... laksami x der dlm gambo akak masak sebelah petang x sempat nak shoot... umah akak sentiasa terbuka..ehehh.. siang jer... mlm tutup ler..hihihi

Nur Ede said...

Time kasih buat cma ngan nana juga kerana sentiasa membantu.. klu tidak mau jem kaki mama... hahaha luv u all....mmuuuaahh...

Ida Ddapur said...

wah!....dah terlepas la gamaknya ida ni..k'ede..meriahya juadah yg ada...emm sume sedap2 belaka

Nur Ede said...

mmg dah lepas pong... alhamdulillah semua nyer abiss.. terpaksa masak menu lain pulak sebelah malam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...