Thursday, December 24, 2009

CuTi-CuTi MaLaysia......

Yes!!... next week teman cuti one week.. x plan lagi nak p mana. Yang pasti after solat magrib nanti nak p kuantan.My hb nak jumpa abgnyer yang kami panggil 'angah'baru pagi tadi balik dari Mekah...Ari nie kat ofis sunyi jer.. tinggal yang rajin2 keje jer...eewahh..eewwah.. termasuklah teman yang seorang nir...hihihi. Ari ni mcm2 yang kena bereskan.. coz next week nak holidayyy.. Ingat nak balik Taiping... tapi my hb mcm x layan jer... sian kat kite tau.. mcmana nak buat nie.. hati memang rasa nak balik sangat2 rindukan laksa mak esah kat pokok Assam tu..popia basah.. yong tau foo kat Bomba.... fuuyo sodap.. kat Tganu x de la... huhuhuwaaaaaaaa.

Saturday, December 19, 2009

Ari cuti minggu kat Umah

Ari nie teman cuti ujung minggu kat umah.Waduhhh.... repot skali teman kat umah hari ini klu boleh smuanya teman nak bereskan....hihihi nak jadik superwomen...kononnn... Apaapa pun banyak pekara juga dpt teman bereskan dengan bantuan my hb,puteri n putera-putera teman...Tapi ari nie ujan ajer pakaian yg d sidai kat ampaian dah 2-3x angkat n sidai smula... mujurlah skol holiday x le kelam kabut sangat. Putera4 n putera5 ada class cuti skolah ari nie... sebelah ptg 2.30 - 6.30ptg umah sunyi le ckit. Tinggal putera6 dok godek PS2 sorang2...nak ajak mama main...maap ajer le...sayang..k. Myhb dah terlolap depan tv...hihihi.. teman pulak tersengeh sorang2 depan pc..

Sunday, December 13, 2009

Putera4 n Putera5

oh..ya pd 12/12/09 - 13/12/09 teman masukkan putera4 n putera5 motivasi alihan pelajar oleh Tengku Asmadi yang di adakan d yayasan Islam K/Trg. Mujur pendaftaran last minit teman d trima oleh pehak MAP trima kasih pada MAP kerana memberi laluan pada teman untuk Motivasi Alihan Pelajar buat kedua-dua putera teman tu...Teman berharap dan sentiasa berdoa agar putera-putera teman mendapat hidayah dan menjadi insan yang sentiasa baik budi pekerti belajar dengan cemerlang mentaati perintah allah dan sentiasa dlm rahmat dan pelindungan allah....amimm.

Happy Anniversary to me..... :-).

Ari nie hari yang istimewa buat diri teman n my hb. ulang tahun ke 29 tahun ikatan kasih teman ngan my hb.. Hanya allah saja pelindung sepanjang usia ikatan ini.. ada pahit n manisnya.Buat my hb tq so much mmuuaahhh..kerana sentiasa cool dengan kerenah teman..n anak2...tqtqtqtqtq..love u forever. waduhhh.. melalut pulak teman nie kan..kan2.Tiada hadiah yang istimewa dari my hb pada ulang tahun kali ini...hanya ucapan "happy Anniversary" ajer selepas solat subuh... x romantik pon..kan.xpe le janji my hb setia pada yang satu... Ari nie teman masak special ckit. Buat puding triffle n laksa sarawak.. mlm my hb janji nak mkn kat luar.. tapi teman x nak coz putera6 x brapa sihat lagi...

Saturday, December 12, 2009

cucu-cucu ku...

sebenonye cucu2 teman nie dok nun jauh d Bintulu.bila cuti skolah ujung tahun jerlah bolih jumpa ngan cucu2 teman nie.. aduhh... manja nyer bukan main lagi..almaklum lah setahun skali jumpa ngan atuk n nenek...hihihi.Bila sebut nenek alamak terasa le.. macam nenek kebayan lak.... nenek..nenek si bongkok tige.. siang mengantok mlm berjaga..yabedabeduuuu...tengok tuuu nenek kite nyanyi....hihihi..Cucunda teman panggil teman 'nekma' kira ok le tu..kan..kan..kat my hb cucunda teman panggil tokki..hihihi ari nie kedua2 cucunda teman x de kat umah teman coz semuanya balik umah besan teman kat kulim kedah... ok..le smoga cucunda nekma happy ngan maktok nyer...

Tuesday, December 1, 2009

Ujan ooi Ujan n Aktiviti cuti Sekolah




Hari nie kesemua putera-putera n puteri-puteri n cucuanda2 teman ada kat umah.. woww umah teman riuh rendah skali ngan gelagat mereka.. :).Skarang musim ujan pulak aktiviti banyak dlm umah aje.. apalagi chef cook kat dapur x berhenti rehatlah jwpnye... Ruang family kat atas dah jadi mcm pusat saber... manakan tidak dari pagi hingga ke mlm masing2 main game PS2,PSP,Komputer x berhenti2 klu break pon masa makan ngan waktu solat ajer.. itu pon mcm ekspress rakyat jer... eeeek..sabo jer la.
Coz klu x cuti skolah memang putera-putera teman x dpt main mainan kesukaan mereka tu.. Teman simpan semuanye dlm peti besi... kecuali komputer aje.. hihihi. Cucuanda teman ada 2 keduaduanya puteri.. layanlah gambo cucu-cucu teman nie... :-).

Musim Ujan n Cuti Sekolah

keputusan UPSR dah kuar pada 19/11/09 hari khamis lagi.. sian kat putera5 teman tu.. pada hari terima keputusan dia agak panik coz dapat 4A1B yang B tu pulak sains.. subjek yang x pernah dia dpt B mujurlah my hb ada tika itu.. my hb peluk dia n tenteramkan perasaannye... teman pon sampai meleleh jugak air mata melalui situasi itu...huhuhuhu.. Balik umah putera5 teman terus memerap kat umah aje... puas kwn2 dia pujuk ajak g KFC jwpanya tidakkkkkkkkk.. malamnyer putera5 teman demam.. kebetulan teman n my hb kena g KL jadi tinggallah putera-putera teman ngan kakaknya kat umah. 2 hari juga putera5 demam pastu dia ok.. siap g main putsal ngan anak MB lagi. Alhamdulillah putera5 dah bolih trima kenyataan... UPSR bukanlah penamat kejayaan tapi UPSR adalah permulaan menuju kearah kejayaan........betulkan..kankan..
Di sekolahnya pada hari akhir putera5 terpilih sebagai Tokoh Sukan n koko sekolah.. terima sijil n Tropi.. alhamdulillah...amim.

Sunday, November 8, 2009

Gambar PuTEra2 teman lagi....

Putera2 teman minta letakkan gambar mereka... eeee sibuk sungguh dia nie.. Nie Putera ke 6
Nie lak Putera teman ke 4
Putera teman yang ke 5 n 6

musim Tengkujuh datang lagi.....

Gambar nie d ambil dari umah ibu mertuaku... rumahnya memang berhampiran ngan pantai. klu ujung minggu teman n anak2 pasti akan ke umah ibu mertuaku untuk bersantai. Putera2 teman memang suka kerumah nenek mereka........
musim skarang bolih tengok ajelah x leh nak mandi.... ombaknya besar n bahaya...
nie wakaf yang my hubby n putera2 teman bina dari kayu2 lama terbuang.. ye..! ke..! nieee...!
harap harap x runtuh d landa tsunami... bukannya ape teman bimbang sangat bcoz bila teman berdiri dekat ngan pondok tu... ada bunyi mcm nak runtuh jer.... ya.. amponnn jangan marah sayannggg.... hehehehe
Semasa gambar nie d ambil d luar sana memang ujan n gelombang agak besar. Gambar2 nie putera2 teman yang snap.. kira ok le... waduh..waduh repot skali putera2 teman nie........ :-).

Tuesday, November 3, 2009

Penghibur and lawyer teman

jen..jen.... nielah putera ke 6 teman smart pon dialah hansom pon dia lah and banyak cakap pong dialah... weh.. loteh toman di bueknya.. Reporter yang terpantas dlm rumah pon... putera nie le..
ade ade aje keletahnya.. yang buatkan rumah teman kecoh sokmooo..

Anak-anak penghibur jiwa teman

yang smart smart nie.... putera ke 5 teman tengah tunggu keputusan UPSR.. duk dak duk dak duk dak.. bedebo dada teman menunggunya.. putera nie sempoi jerrr.

yang hansom hansom nie lak putera ke 4 udah lepas UPSR tahun lepas.... yahooo... berjaya 5A
terbang duit my hubby bli mainan impiannya.... tahniah sayang mama.. janji mama lepas..lepas nie le....k..k..k..k


Ari nie teman x banyak keje nak di buat kat ofis.. baru jer abis tekanan yang memeningkan... namun tetap enjoyyy... bagi teman apa yang penting kita yang menentukan perjlnan kerje harian kita... betulkan..kan..kan..kannnn.Teman bukannya apa.. ada waktunya tension gak ngan keje and 3 putera tu yang agak lasak kebetulan skarang 3 putera teman tengah exam akhir tahun yang besar ckit tu oklah tapi putera bongsu teman... waduh.. akalanya banyak sungguh.. sabo ajelah mama nie.... demi nak tengok putera2 mama berjaya ngan cemerlang..

sayanggg... mama.

Tuesday, September 29, 2009


"selamat Hari Raya" santapan d pagi raya nasi daging ngan ayam goring mamak... resipi dari hana... tqtqtq hana.. Nasi daging tak leh nak tunjuk bcoz x cantik gambarnye.... sowri. Anak2 n my hubby memang suka sangat..

Tuesday, September 15, 2009


pemandangan yang menyegarkan minda dan terasa kedamaian d hati....... tempatnya memang cantik.. sesuai untuk orang2 yang nak cari kedamaian jiwa atau ketenteraman awam..hihihi tak brapa sesuai untuk kanak2 nanti mereka boringggg... tapi klu anak2 minat memancing tempat nie memang bestttt..

Saturday, August 29, 2009

ari nie masih stay kat KL lagi.. The ZON all suites residences in the park bersebelahan ngan KLCC

Friday, August 28, 2009

apa-apa aje berbuka kat JJ



Ingatkan smalam nak up date blog.... tapi keletihan kerana round malaysia kemarin... berlepas dari Trg jam 2.55am 27/8/09 ngan anak menantu n cucu-cucu.. berhenti kat petrol kios jerteh lebih kurang jam 4.30am semua tido dlm kete... My hubby isi minyak kat petronas kios...semasa dia tinggalkan pam jap nak p toilet.... rupa-rupanya pam tu tak stop sendiri bila minyak dah penoh, apa lagi melimpah limpah le minyak petrol tu.... sepatutnya full tank dlm RM70 je ni smpai RM115 punyalah panik tengok minyak tu melimpah ruah. Walau apa pun sabar aje la... semoga menjadi pengajaran d masa depan... Bersahur kat Machang jam 5.05am ada kamal restoran buka untuk orang bersahur oder nasi paprik ayam ngan nasi goring merah aje.. anak2 berselera nampaknya kecuali Aiman n teman jer...dok brapa nak sleraaa... berhenti solat suboh kat kg. Ipoh perjalanan kami menuju ke kedah kerana urusan anak menantu smpai sg Petani jam 9.30am....pastu ke sg. dua jumpa member bisnes kaklong.... berlepas ke KL jam 2.35ptg berhenti solat zohor kat RnR semanggol... nampak my hubby keletihan jadi teman ganti memandu... alhamdulillah teman okay walaupon sepanjang perjlnan ke KL hujan.... teman kan pemandu berhemah.. kankankannn.. hahahahah angkat bakul nampak... sowri. Smpai KL jam 6.50ptg berbuka kat jasco.. semua foodcot penun restoran pon penoh gak.... sian anak2 berbuka ngan dougnut n kurma jer... macam org musafir..d pdg pasir......hihihi

Wednesday, August 26, 2009

seharian teman blajo buat blog nih... tak tau le bila nak pandainya.. susah juga nak mahirkan diri buat blog nih... agaknya dah terlewat kut...

Monday, August 24, 2009

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...