Thursday, November 4, 2010

Gelombang Tengkujuh datang lagi....

Malam nie sajer jew... nak n3 tentang cuaca yang x menentu di kuala Terengganu nie.. klu mengikut musim skarang mmg udah masuk musim tengkujuh... laut pon bergelora dan bergelombang dan bahaya untuk mandi manda...

Slalu nyer klu hujan x henti2 akan ada kawasan Kuala Terengganu yang akan kena banjir kilat... teman mmg bimbang sangat sebab nyer kawasan Taman perumahan teman nie mmg udah biasa kena banjir kilat... walau pon x seteruk mana... tapi klu udah masuk dalam rumah walau pon sekaki ke seinci ke... mmg memenatkan untuk membersihkan sisa2 lumpur tu...

Pada sesiapa yang datang ke Terengganu jangan mandi laut musim sekarang..
bahaya...

Nampak jew.. ok tapi arus bawah air amat deras...mmg bahaya..

3 comments:

mohdandmeriam said...

salam nur..kita yg tinggal dikawasan timur ni,nilah kut musim sejuk kita,mereka ada snow,kita ada air kan..hehe..
makcik faham sangat bab banjir maasuk rumah ni sebab rumah dulu selalu banjir..masak pun didewan makan yg letak tinggi..didapur dah jadi swimming pool..anak2 taklah mandi..

Nur Ede said...

Wsalam KakYam...
Betoi ler kakYam... klu masuk jew musim skarang nie cuaca pon sejuk kerana berangin... awal tahun 1999 masa mula2 pindah ke Trg dah pernah jadi swimming pool dalam rumah... masa tu ingat nak pindah jew... cari rumah lain.. tapi suami kata setahun skali jew.. boleh cuci umah... sabow jer laa kan.. kakyam...hihihi..

Poklis said...

Hii.. CikDe

Musim tengkujuh nie mmg bahaya kan... ombak bergulung2 mcm Tsunami... umah Tok kat tepi pantai Ok Ke...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...