Wednesday, May 18, 2011

Bebola Daging... ala-ala ikea gituww...


AssalamualaiKUM...dan salam sejahtera sahabat sahabat dan rakan rakan semua..
. teman nie.. klu ikutkan masa mmg ler.. x pernah cukup masa.. asyik terkejar kejar dengan masa.. satu hari hingga ke malam mmg penuh dengan jadual yang padat dan sendat melebihi dari jadual sekolah anak anak lagikk... tapi demi memenuhi permintaan anak anak terutama yang nak celebrate birthday... teman pon merajinkan juga diri.. dan kebetulan cuti pulak tu.. dan my hb pon ada kat umah..

Memula nyer ingat nak bli kek SR jew... tapi yang empunya diri nak makan meatball ala-ala ikea... makanan omputih...wadusss.. mujur lah mmg ada stok dalam esbox senang cerita... tapi sos untuk meatball lebih kepada tekak melayu... teman letak bawang besar dan bawang putih yang di potong dadu... anak anak nie klu mama dia masak.. mmg berbaloi x henti henti memuji sampaikan mama sendiri hilang selera nak makan sebab bagi peluang kat anak nak makan sepuas puas nyer... alhamdulillah...


9 ketul sorang tu... makan bersama jem strawberry... sedappp..

8 comments:

Fazlinil Irma said...

sedapnya tengok. :)

cuma bila part makan dgn jem strawberry. sy mula terpikir2. boleh masuk ke tekak sy. :)

missalongwani said...

kak.....ajar camner nak uat..nak rase..huhuhuh

Dinas Aldi said...

Wahhh meatball tu nampak macam masak kurma gitu, hehe

..tapi, macam mana pulak makan meatball dengan jem strawberi eh?

Nieza said...

Assalammualaikum kak, wahh sedap nengok menu akak tu..org yg dok kat negeri omputih ni pun tak msk mcm tu....terliur la pulak..hehe

Nur Ede said...

>>>Irma..
Akak dulu pon mcm Irma juga.. pertama kali anak bujang bawa makan kat ikea.. rasa pelik juge makanan omputih nie... ada jem.. tapi bila rase..aiik sedap juge... pastu hingga ke sekarang akak mmg boleh makan dan anak pon suke klu akak buat kat rumah...

Nur Ede said...

>>>missalongwani...
wani... akak beli meatball tu.. kat ikea yang frozen dan buat stock kat umah sebab anak2 akak mmg suke.. meatball ikea mmg sedap lain dari yang di jual kat supermarket..

Nur Ede said...

>>> Dinas..
Yerlah dinas... kuah dia nampak mcm masak kurmakan..hehehe.. tu lah dinas.. pelik tetapi benar.. makanan omputeh nie pasangan dia mmg ada jem... mula2 dulu akak pelik juge.. tapi bila dah cuba aaiikk... sedapppp la pulak.. pada yang suke ler...

Nur Ede said...

>>>Nieza
Wsalam nieza.. nak buat camna... anak2 kat umah nie mmg suke klu masakan omputih..yang di melayukan...hehehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...