Friday, June 10, 2011

Balik Perak... Makan2 Yong Tau foo Kat Taiping


Assalamualaikum... dan salam sejahtera buat semua yang menjengok DSB nie... lama bebenor yerk.. nenek kebayan nie menghilangkan diri ke hutan belantara... sesat melarat hingga ke  banjaran titiwangsa ...hehehe.. alahhaii.. x p jauh pon... cuma balik perak 4 hari 3 malam jew.. bawa anak2 jalan2 kenduri kendara dan makan makan kat Ipoh ngan Taiping...

Yang teman nak crite nie kan... makanan yang mmg agak popular kat Taiping... selain dari mee udang yang special kat Port Weld tu... satu lagi yang mmg menjadi feberet teman sekeluarga klu balik ke Perak ialah Yong Tau Foo kat Balai Bomba Taiping.. fuhhh.. mmg sedap bangat... Pada sesiapa yang pernah ke Taiping rugi taw... klu x mencuba Yong Tau Foo kat Taiping nie... mmg sedap dan harga nya pon x lah mahal mana pon..
Gerai Kak Lia merupakan gerai pilihan teman sekeluarga... sebab suka ngan sos nyer yang x berapa pedas dan mmg sedap my hb ngan anak2 pon  suke... promot nampakkk...hehehe.. promot dengan ikhlas x ade kena mengena ngan tokeh kedai pon... klu sedap teman bagi tau sedaplah kannn... klu x sedap senyap jew laa...


Air ABC special tu... Aiman yang punya... mmg special pon.. ada buah
anggur kat atas puncak ABC tu...

Macam macam ada...boleh buat pilihan nak banyak mana...klu teman kan..
mmg suke sotong mcm plastik tu...  


Nie lah dia... Gerai Kak Lia...

8 comments:

ijayuji said...

Salam kak ede!! sedapppnyerr kak! telan air liur kita tauu! sedapppppp!!! nak jugak!!! bilalah leh mkn yog tau fo kat kedai ya?

Juwita Jamaludin said...

Salam kak bestnya nampak.. Ita pernah mkn sini.. Sebab in law org taiping jadi suka gi
mkn sini.. Rindunya

Dinas Aldi said...

cek dah lama tak makan yong tau foo nih! nak kena pi cari kat pasar malaaammmm!

Mak Qis said...

pernah satu malam..beli yong tau foo neh...beratoq punya panjang hampir 2 jam...nk give up pn ada...hukksss...

Nur Ede said...

>>>Walaikumsalam Ika...
Meh ler iku akak balik Taiping... nanti akak belanja makan Yong Tau Foo kat Kedai... sedappp hehehe..

Nur Ede said...

>>> Wsalam Ita..
OOoo in law orang Taiping Yer.. Taiping kat mane? umah akak kat Pokok Assam jalan yang boleh terus ke Lake Taiping tu... akak pon klu rindu2 mmg balik ler.. ke Taiping..

Nur Ede said...

>>> Dinas..
Cari Dinass... jangan x cari taw.. takut nanti kempunan pulak... sedap kann.. yong tau foo..

Nur Ede said...

>>> Mak Qis..
Mungkin akak selalu bernasib baik.. x pernah tunggu lama2 pon... sekejap jew.. pilih2 apa yang nak.. pastu tunggu lebih kurang 15 minit udah terhidang dan boleh makan... tapi mmg Gerai Kak Lia lah yang menjadi pilihan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...