Monday, December 20, 2010

Kem Jati Diri putera2 ku...


8 hari 7 malam telah pon berlalu....
pelbagai cabaran yang terpaksa di tempuh... sebenar nyer teman ler yang nak sangat kedua2 putera remaja teman nie masuk KJDR yang di bawah kelolaan Dato'Hasan Ali.. Tempat kem nie mmg jauh bebenor.... nunn di Sungai Lui, Hulu Langat..Tujuan teman masukkan kedua2 putera nie... adalah untuk memberi laluan kepada putera2 teman mempelajari ilmu jati diri yang mungkin teman ngan my hb x dapat mengajar nyer...

Alhamdulillah... walau pon jadual sepanjang 8 hari 7 malam tu... amat padat dengan pelbagai aktiviti yang menyedarkan anak2 dengan tanggung jawap dan kasih sayang pada keluarga juga amalan 5 waktu.... mereka berjaya menjalani aktiviti KJDR dengan baik dan hingga ke waktu ini teman bersyukur keatas beberapa perubahnan yang ketara bagi kedua2 putera teman nie...alhamdulillah...

Hari akhir KJDR bergambar dengan sepupu dan kawan baik

Wajah2 suram yang x cukup tidoo...

Bergambar bersama kawan dan my hb selepas selesai amanat dari fasilitator..

Happy nyer masing2 dapat makan aiskrim.....

7 comments:

mohdandmeriam said...

salam nur..agak lama tak kerumah nur..makcik tak berapa sihat..bagus anak2 remaja menyertai kemseperti itu,tambah2 fasilitatornya orang2 spt zDr hasan Ali....

Nur Ede said...

Wsalam KakYam
Yerlah... kakyam saya pon dah lama x update blog saya.. cuti2 skolah nie mcm2 hal yang nak di uruskan... saya doakan semoga kakyam kembali sihat seperti hari2 sebelum nie... cuaca yang x menentu nie mmg perlu jaga kesihatan diri.... take care k...

ma'chiks said...

salam..no wonder ketuk2 pintu takde oghang menjawab, berjalan ghupenya..part yg sangat penting dalam proses pembesaran anak2 ialah mengenal mencari jati diri.

Dinas Aldi said...

kem gini memang bagus untuk anak remaja. bior dema jauh sikit dari rumah, lepas tu dema akan lebih menghargai keluarga & kemudahan yg ibu bapa sediakan pada mereka selama ni, insyaallah! :D

Nur Ede said...

Wsalam ma'chiks..
Sepanjang cuti skolah nie.. mmg asyik berjalan jew.. kojer nyer... setiap minggu ade2 jew.. kenduri kahwin saudara mara yang jauh2 sebab tu.. ler dok dan nak menjengok ke blog nie... papon trima kasih bebanyak ler buat ma'chiks yang sudi singgah umah saya nie...

Nur Ede said...

>>> Dinas
Betul tu.. Dinas.. bila dia orang dok dlm utan dan menempuh kesusahan dalam mempelajari ilmu jati diri baru dia orang menghargai dengan apa yang telah dia orang ader... alhamdulillah...

Syud Ridzuan said...

salam kak,

came across your blog. rupa2nya anak2 akak adik2 kem saya haritu :D alhamdulillah terjumpa kat sini pula :) nama2 nya saya dah lupa (maaf ya kak, adik2 ramai..) tapi saya tgk gamba saya teringat, mmg anak2 akak baik2 n dgr kata2 kakak n abg fc :)lagi yg bj oren tu..selalu dia dtg kat saya bercerita macam2 :)

terima kasih kak, hantar anak ke kem. semoga segala perubahan berkekalan. sampaikan salam kaksyud kpd diorg. hehehe :)

semoga akak sekeluarga sentiasa dirahmati Allah. InsyaAllah :)

jkk
nur syuhada' ridzuan @ kak syud

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...