Assalammualaikum.. n salam sejahtera buat smua rakan taulan sahabat handai n saudara mara yang jauh mau pong yang dekat... hari nie hari Jumaat teman bercuti ujung minggu bagi orang pantai timur hari jumaat n sabtu merupakan hari cuti ujung minggu... Kebetulan minggu nie CikTie x der kat umah coz dia balik kampung 3-4 hari... kampung dia nunn... di utara Baling Kedah..
Jadik teman ler yang mengambil alih sepenuh nyer tugas2 seharian... adeehh... pening juge di buek nyer... ssshttt... breakfast pagi nie... teman bli nasi kerabu jew...mmg bestss... Puding nie atas permintaan Putera ke4.... yang sememang memang nyer suker sangat makan puding.... buat nyer idak ler susah sangat...
Bahan:-Jadik teman ler yang mengambil alih sepenuh nyer tugas2 seharian... adeehh... pening juge di buek nyer... ssshttt... breakfast pagi nie... teman bli nasi kerabu jew...mmg bestss... Puding nie atas permintaan Putera ke4.... yang sememang memang nyer suker sangat makan puding.... buat nyer idak ler susah sangat...
- 1 buku swiss roll cake - potong 1 cm
- Aturkan swiss roll cake dalam bekas kaca.
- 125 gm tepung kastad
- 250 gm gula
- 500 ml air
- 125 susu cair
- 1/2 sudu kecil garam
- Bancuh sebati adunan dan masak atas api perlahan. Kacau selalu dan bila dah agak pekat, tutup api dan tuang ke atas lapisan pertama tadi. Ratakan kastad.
- Lapisan Atas:
- 3/4 tin buah koktel (Hosen) - tuang ke atas kastad, ratakan buah2an.
- 1 kotak krystal jelly NoNa perisa strawberry- masak ikut arahan
- pada kotak bila dah siap tuangkan ajer atas buah-buahan hosen tadi
- senangkan... simpan 4-5 jam dlm esbox
- Bila nak di hidangkan potong ler ikut kesesuaian masing2
No comments:
Post a Comment