Tuesday, January 26, 2010

Alhamdulillah... Rohmatnyerlahhh...

Lama benor teman x n3 blog nie..rasanye dah 2 minggu, bukanyer apa... cuma sibuk ckit ngan urusan putera-putera n cucunda-cucunda teman tu. Teman cuma nak berkongsi cerita n kegembiraan teman sekeluarga... ialah bagi orang lain.. lainlah pula pandangan nye...

Telah puas kehulu kehilir merayu untuk kemasukkan putera5 ke SMKSS teman rasa sedih gak susahnyerlah nak masuk ke SMKSS coz putera5 dpt 4A1B walaupun putera5 merupakan tokoh kokurikulum dan mendpt sijil cemerlang dlm semua aktiviti sukan juga cemerlang dlm semua matapelajaran pendidikan Islam.. cuma nasib x menyebelahinye keputusan UPSR hanya 4A1B.

Sebelum nie putera5 pernah ditawarkan ke kelas sukan SMKSS tapi sebagai ibu teman rasa serik bila kecemerlangan sukan x d ambil kira pun untuk rayuan ke kelas biasa.. bukannyer teman x bagi putera-putera teman bersukan...malah sebelum nie pun teman beri sokongan sepenuhnyer kepada pihak sekolah untuk bawak putera-putera teman mewakili sekolah kemana saja teman sentiasa izinkan walaupun masa tu saat saat peperiksaan dah hampir...

Tapi begitulah sebenarnyer......akademik AAAAA juga yang d beri keutamaan.. Apa lagi yang mampu teman buat untuk merialisasikan impian putera5 ke SMKSS....huhuhuhu.Sesungguhnye Allah maha mengetahui lagi maha mengasihi dengan izin dan rohmatnye tanpa teman duga rayuan putera5 telah mendapat keperihatinan dan sokongan dari Yang Amat Berhormat Menteri Besar.... ini bukan teman yang usahakan.... tapi putera5 sendiri yang usahakan n memohon sokongan YB MB.... alhamdulillah Dato' benar2 memahami... keinginan putera5.. Hanya jutaan terima kasih yang mampu kami sekeluarga ucapakan... buat Dato. Budi baik dan keperihatinan Dato' akan sentiasa terpahat dihati kami sekeluarga..

Alhamdulillah.... Putera5 slamat mendaftar d SMKSS pada 15.01.2010 jam 7:45 am untuk ke kelas Aliran Arab Putera5 d kehendaki mengambil ujian khas yang di berikan padanye... skali lagi syukur alhamdulillah putera5 berjaya melepasi ujian tapisan ke kelas Arab dan kini d tempatkan d Kelas Al-Amin. Cerita ini adalah memori yang akan menjadi kenangan dan ingatan buat putera5 agar dia terus berusaha bersungguh sungguh demi mengejar cita cita nye.. mama n abah sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kejayaan putera putera n puteri puteri semua.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...